Tepelklachten? Zilverkapjes komen je redden!

Tepelklachten? Zilverkapjes komen je redden!

Ik denk er vaak met heimwee aan terug, zeker als ik mama’s met hun baby aan de borst zie. Mijn borstvoedingsperiode. Ik vond het een heerlijke tijd. Het gaf mij een enorm verbindend gevoel, met mijn kind aan de borst.

Oké, het begin liep wat stroever, het was wat zoeken voor ons allebei. En de nachten voelden wel eens eenzaam – met een halfslapende tutterende baby en een diep slapende man naast mij, maar eens we die eerste weken door waren, vond ik het héérlijk. Gelukkig had ik zelf niet echt last van tepelklachten. Maar bij sommige mama’s loopt dat wel anders…
Hulp is onderweg!Die borstvoeding loopt niet altijd van een leien dakje. Je tepels kunnen ruw, pijnlijk en oncomfortabel aanvoelen. En als er iets is wat je niet wil als borstvoedende mama, dan zijn het tepelklachten. Daarom staat Zilverkapjes je graag bij. Zo’n natuurlijk en duurzaam hulpmiddel is veilig voor je baby en voor jou. Ze zijn anti-bacterieel, anti-viraal, schimmelwerend, ontstekingsremmend en wondherstellend. Als dat geen mooi lijstje is?! Geen wonder dat de hulp van Zilverkapjes aan moeders genomineerd werd voor de Baby Innovation Award. Zilverkapjes is er trouwens voor alle borstvoedende mama’s: je vindt er zeker eentje die op jouw tepelhof past want ze komen in alle mogelijke maten.

Vrouw geeft borstvoeding

Je wil die tepelklachten vóór zijnZilverkapjes geeft je op hun website graag advies rond aanlegtechnieken bij de borstvoeding, om zo al heel wat klachten te voorkomen. Maar daar bovenop kan je dit natuurlijke middel ook preventief gebruiken door tussen je voedingen een zilverkapje op je tepels te dragen. Dat is natuurlijk veel beter dan kapotte en gevoelige tepels, gevoelige tepelgleuven of tepelpijn te moeten genezen. En ze werken ook nog eens tegen spruw – schimmelwerend, remember! –  en bij bacteriële en virale infecties.

Een eeuwenoud hulpmiddelDit is geen nieuw snufje, geen hype. Zilver als helend middel bestaat al sinds de middeleeuwen. Vrouwen van adel gebruikten toen zilveren lepels tegen tepelklachten. De combinatie van moedermelk, de helende factor van het zilver en zuurstof verhelpen klachten en genezen wonden. Natuurlijk heeft Zilverkapjes het een in modern, handig te gebruiken jasje gestoken. Gelukkig maar, want ik zie mezelf niet meteen met lepels op mijn tepels balanceren! Dat het echt ook iets voor onze tijd is, bleek toen ik onlangs een mailtje van een vroedvrouw in mijn GreenKit-inbox kreeg. ‘Zeg, ken je zilverkapjes al?’ Ik heb tijdens mijn zwangerschap en kraamperiode ontdekt dat de raad van een vroedvrouw goud waard is, dus neem haar advies gerust aan! In België kan je Zilverkapjes makkelijk bij je apotheker bestellen of je kan ze online bestellen. Je vindt ze ook in verdeelpunten over heel Nederland.
Een blijvende herinneringDoe jezelf een plezier en zet zilverkapjes op je geboortelijst. Mama verdient toch ook een cadeautje, niet? Wat zeg ik, 2 cadeautjes! Zilverkapjes zijn gemaakt van… je raadt het al… zilver. En dat zorgt ervoor dat je jezelf naast een pijnlozen borstvoeding nog een ander cadeau kan geven: je kan je zilverkapje achteraf laten omsmelten tot sieraad. Wat geweldig!! Zo zorgt Zilverkapjes op 2 manieren voor een mooie herinnering aan een hopelijk mooie tijd voor jou en je kleintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *