Borstvoeding tips en tools bij tepelkloven

Borstvoeding tips en tools bij tepelkloven

Heb je net een kleintje gekregen en geef je borstvoeding? De eerste periode kan best heftig zijn. Je baby is op zoek naar voeding. Colostrum. En brengt met het zuigen de melkproductie op gang. Soms kan dit leiden tot tepelkloven. Vaak een resultaat door verkeerd aanleggen. In dit blog lees je tips en tools die je kunt inzetten om tepelkloven te voorkomen en te genezen. 

Onderzoek de oorzaak

Het is van belang om de oorzaak te onderzoeken. Dit kan je doen met een lactatiekundige. Zij kunnen je het beste advies geven. Want anders kun je bezig blijven met het gebruiken van tools voor tepelkloven. Het is belangrijk dat je kindje goed leert aanhappen. Je doet dit samen. Help je kindje zo nodig en blijf in concentratie bij je kindje tot je zeker weet dat het goed gaat. Wanneer je niet goed oplet of afgeleid bent, gaat het vaak mis. 

Zilverkapjes bij tepelkloven

Zilverkapjes zijn kapjes die je op je tepel kunt doen van zilver. Zilver heeft een antibacteriële werking en helpt onder andere bij tepelkloven en spruw. De opgevangen melk kun je ook aan je kindje geven, rechtstreeks uit het cupje in plaats van in een fles. Vaak is dit ook hygiënischer. Spenen van een fles kunnen bacteriën bevatten. Dit zegt natuurlijk niet dat je helemaal geen fles kunt gebruiken. Goed reinigen / steriliseren dus. 

Je kunt de zilverkapjes uiteindelijk laten omsmelten tot een moedermelk sieraad. Een herinnering aan een belangrijke periode van je kindje. 

Zilverkapjes worden gebruikt zonder zalfjes etc. De moedermelk doet de helende werking in het kapje in combinatie met het zilver. 

Zilverkapjes medium

Naar het hele artikel over borstvoedingstips >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *